ESITTELY

Olen kaupallisen koulutuksen (Tradenomi, EMBA) ja pitkän kansainvälisen kokemuksen omaava 42-vuotias yrittäjä. Toimin päivittäin mm. kansainvälisten projektien johdon sekä IT-teknologian alueilla.

Olen lähtöisin Nakkilasta ja Porin SAMKista valmistuttuani aloitin työurani Modultek Oy:ssä Porissa. Tämän jälkeen toimin yrittäjänä kahdessa startupissa vuosina 2006 – 2011. Olen aina kokenut politiikan ja asioiden eteenpäin viemisen minulle läheiseksi asiaksi ja näin ollen toimin myös Porin Kaupunginvaltuutettuna lähes kahdeksan vuotta. Vuonna 2011 muutin Helsinkiin ja aloitin IT-alan työt Baswarella. Kesällä 2013 muutin Yhdysvaltoihin johtamaan Baswaren Pohjois-Amerikan projektitoimintoja.

Yhdysvaltojen kokemus kesti lopulta 8 vuotta, jonka aikana kotipaikkoina toimivat muun muassa Chicago, New York ja Dallas. Suoritin työn ohessa myös IT-projektihallinnan PMP-sertifikaatin, jonka jälkeen jatkoin työn ohessa opiskelua valmistuen vuonna 2020 kauppatieteiden maisteriksi (EMBA).

Kokemuksia kertyi Yhdysvalloista aivan laidasta laitaan. Niin rauhallisesta arkielämästä kuin vaikkapa Dallasissa kokemastani läheltä-piti tulitaistelusta, josta päädyin ihan Ylen uutisiin asti.

Palasin Suomeen 2019 jatkamaan täältä käsin kansainvälisten IT-alan projektien johtamista. Lähdin myös loppuvuodesta myyntijohtajaksi ystävieni kanssa yhdessä perustettuun teknologiafirmaan, joka keskittyy tietoturvaan ja vahvaan tunnistukseen.

Liikunnallisia harrastuksiani ovat Karate, kuntosali ja luonnossa lenkkeily. Toki tietokoneet ja autot kuuluvat myös harrastusten joukkoon. Toimin lisäksi Porin karateseuran puheenjohtajana sekä olen seuran kokenut valmentaja. Olen suorittanut toisen Danin mustan vyön Japan Karate Association edustajalle 2019.

Kiinnostuin Chicagossa myös Stand Upista sekä improvisaatio-teatterista ja valmistuttuani Second City teatterin “Improv” kurssilta ja ennen Suomeen paluuta ehdin myös keikkailla Yhdysvalloissa tämän parissa jonkin verran. Suomeen palattuani ja Koronan sotkettua alaa innostuin hyödyntämään samoja oppeja Podcast nettilähetysten parissa. Olen podcast hommiin saanut myös paljon vaikutteita mm. Joe Roganilta. Ennen kaikkea asioita rehellisesti puhuminen ja vääryyksien korjaaminen sekä korruption poistaminen ovat lähellä sydäntäni. Suomessakin on tällä saralla paljon asioita jotka ohitetaan maan tapana. Esimerkiksi ammattiyhdistyksillä on poliittiseen kenttään ja virkamiehiin valtaa pelottavankin paljon.

TOIMET, LUOTTAMUSTEHTÄVÄT JA VASTUUT

Kansanedustajaehdokas 2023

Alueen Toimitilalautakunnan 1.varapuheenjohtaja 2022 -

Valtuutettu, EURAJOKI 2021 -

Satakunnan Sairaanhoitopiirin tarkastuslautakunnan puheenjohtaja 2021 -

Porin Shotokan Karate Do ry Seuran puheenjohtaja 2020 -

Eurajoen Yrittäjien jäsen 2021 -

Edellisiä luottamustehtäviä ja toimia (vuosien 2004 - 2019 aikana):

Kokoomuksen kansanedustajaehdokas, Satakunnan vaalipiiri (2007 ja 2011)

Porin kaupunginvaltuutettu (kaksi kautta)

Satakunnan maakuntavaltuuston edustaja

Porin teknisen lautakunnan varapuheenjohtaja

Porin koulutuslautakunnan jäsen

Satakunnan Kokoomusnuorten Puheenjohtaja

Piirihallituksen jäsen, Satakunnan Kokoomus ry

Hallituksen jäsen, Eurooppanuoret ry